Pregàries a Sant Josep

Veni, Sancte Spiritus

(Seqüència de Pentecosta, s. XII)

Veni, Sancte Spiritus,
et emitte caelitus
lucis tuae radium.
Veniu, oh Sant Esperit,
des del cel al nostre pit,
amb un raig de llum divina.
Veni, pater pauperum,
veni, dator munerum,
veni, lumen cordium.
Pare dels pobres, veniu,
deu-nos els dons que teniu,
oh Sol que el cor il·lumina.
Consolator optime,
dulcis hospes animae,
dulce refrigerium.
Vós sou el consolador,
de l’ànima Habitador,
i dolcíssim refrigeri.
In labore requies,
in aestu temperies,
in fletu solatium.
En els treballs sou confort,
en les penes sou conhort,
en la calor sou temperi.
O lux beatissima,
reple cordis intima
tuorum fidelium.
Oh divina Claredat,
visiteu la intimitat
del cor que ja us ansia.
Sine tuo numine
nihil est in homine,
nihil est innoxium.
Res tindrà l’home si vós
no li deu vostre socors
divinal, que bé li sia.
Lava quod est sordidum,
riga quod est aridum,
sana quod est saucium.
Tot el que no és net renteu;
tot el que ja és sec regueu;
cureu tota malaltia.
Flecte quod est rigidum,
fove quod est frigidum,
rege quod est devium.
Tot l’indòmit endolciu;
tot el fred encalentiu;
regiu el qui s’esgarria.
Da tuis fidelibus
in te confidentibus
sacrum septenarium.
Deu als fidels confiats
dels vostres dons esperats
la sacrosanta Setena;
Da virtutis meritum,
da salutis exitum,
da perenne gaudium.
Amen. Alleluia.
el mèrit de la virtut,
el camí de la salut,
la joia immortal i plena.
Amén. Al·leluia.

Lletanies a Sant Josep

Senyor, tingueu pietat.
Senyor, tingueu pietat.
Crist, tingueu pietat.
Crist, tingueu pietat.
Senyor, tingueu pietat.
Senyor, tingueu pietat.
Crist, oïu-nos.
Crist, oïu-nos.
Crist, escolteu-nos.
Crist, escolteu-nos.

Déu, Pare celestial,
tingueu pietat de nosaltres.
Déu, Fill Redemptor del món,
tingueu pietat de nosaltres.
Déu, Esperit Sant,
tingueu pietat de nosaltres.
Trinitat Santa, un sol Déu,
tingueu pietat de nosaltres.

Santa Maria,
       pregueu per nosaltres.
Sant Josep,
Descendent de la noble família de David,
Llum dels patriarques,
Espòs de la Mare de Déu,
Custodi del Redemptor,
Custodi de la Verge,
Pare adoptiu del Fill de Déu,
Sol·lícit defensor de Crist,
Servent de Crist,
Ministre de la salvació,
Cap de la Sagrada Família,
Josep just,
Josep cast,
Josep prudent,
Josep fort,
Josep obedient,
Josep fidel,
Mirall de paciència,
Amador de la pobresa,
Model dels treballadors,
Exemple d’amor a la llar,
Custodi de les verges,
Empar de les famílies,
Suport en les dificultats,
Consol dels que sofreixen,
Esperança dels malalts,
Patró dels exiliats,
Patró dels afligits,
Patró dels pobres,
Patró dels moribunds,
Terror dels dimonis,
Protector de la santa Església,

Anyell de Déu,
que lleveu el pecat del món,
perdoneu-nos, Senyor.
Anyell de Déu,
que lleveu el pecat del món,
escolteu-nos, Senyor.
Anyell de Déu,
que lleveu el pecat del món,
tingueu pietat de nosaltres.

L’heu constituït senyor de casa seva.
I cap de tota la seva heretat.

Preguem.
Oh, Déu, la vostra providència admirable va escollir sant Josep com a espòs de la santíssima Mare del vostre Fill unigènit; feu que des del cel intercedeixi per nosaltres aquell que ara venerem com a protector a la terra. Per Crist Senyor nostre.
Amén.

 

Recordeu-vos a Sant Josep

Recordeu-vos, oh castíssim espòs Verge Maria, que mai no s’ha sentit dir que ningú que hagi implorat la vostra assistència i reclamat el vostre auxili, hagi estat abandonat de vós. Confiant plenament en el vostre poder, ja que veu exercir amb Jesús l’encàrrec de Pare, vinc a la vostra presència i m’encomano a Vós amb tot el fervor. No desoïu les meves súpliques; ans acolliu-les favorablement i digneu-vos accedir a elles piadosament. Amén.

Oració de Sant Bernardí de Siena

Recordeu-nos, Sant Josep, i pregueu per nosaltres el vostre Fill adoptiu. Demaneu a la vostra santíssima Esposa, la Verge Maria, que ens miri pietosament ja que ella és la Mare d’aquell que amb el Pare i l’Esperit Sant viu i regna eternament. Amén.

Oració del papa Lleó XIII

A vós acudim, beneït Sant Josep, en la nostra tribulació, i després d’haver-hi invocat l’auxili de la vostra Santíssima Esposa, ara us demanem, amb el cor ple de confiança, que ens protegiu. Per aquest sagrat vincle de caritat que us va unir a la Immaculada Verge Mare de Déu, i per l’amor paternal amb què veu abraçar l’Infant Jesús, us supliquem humilment que mireu amb misericòrdia l’estimada descendència que Jesucrist va adquirir amb la seva Sang, i que amb el vostre poder i fortalesa ens socorreu en les nostres necessitats.
Protegiu, oh providentíssim custodi de la Sagrada Família, els fills elegits de Jesucrist. Aparteu de nosaltres, oh estimadíssim pare, tota taca de
error i corrupció. Assistiu-nos des del cel, valentíssim defensor, en aquesta lluita contra els poders de les tenebres, i així com veu lliurar l’Infant Jesús del perill mortal, ara defenseu la santa Església de Déu dels enganys de l’enemic i de tota adversitat. Cobriu-nos amb la vostra constant protecció perquè, recolzats en el vostre exemple i enfortits amb la vostra ajuda, puguem viure una vida virtuosa, tenir una mort feliç i obtenir al cel la benedicció eterna. Amén.en

Oració del Beat Chaminade

Oh, cast Espòs de la més pura i santa de totes les criatures; quin goig el vostre d’haver trobat tan gran favor i gràcia del Pare Etern que ens va lliurar al seu Fill; davant del Fill que us va fer tutor de la seva sagrada humanitat; davant l’Esperit Sant que us va confiar al seu cònjuge perquè poguessiu ser com els querubins que guardaven el fruit de la vida al jardí de l’Edèn. Com de feliços i beneïts són aquells qui estimeu i preneu sota la vostra protecció!
Oh fidel guardià de la Mare de Déu, guardeu els qui us honoren enmig de les proves i les alegries d’aquesta vida. Amable tutor de Jesús, socorreu els vostres servents en els perills i les dificultats del seu exili; que sentin els efectes del teu amor. Obteniu-los la devoció a la vostra Esposa, la fidelitat al vostre Fill, i el respecte indestructible pel Pare Etern que regna amb l’Esperit Sant pels segles dels segles. Amén.

Oració de la Novena al Mantell Sagrat

Oh gloriós patriarca Sant Josep, vós que veu ser escollit per Déu entre tots els homes per ser el cap terrenal de la més sagrada de les famílies, us suplico que m’acceptieu dins dels plecs del vostre sagrat mantell, perquè sigueu el guardià i custodi de la meva ànima.
A partir d’aquest moment us escullo com el meu pare, el meu protector, el meu conseller i el meu patró, i us suplico que poseu sota la vostra custòdia el meu cos, la meva ànima, tot el que sóc, el que tinc, la meva vida i la meva mort.
Mireu-me com un dels vostres fills; defenseu-me de la traïció dels meus enemics, invisibles o no, ajudeu-me en tot moment en totes les meves necessitats; consoleu-me en l’amargor de la meva vida i especialment a l’hora de la meva mort, i encara que sigui una sola paraula, parleu de mi al Redemptor Diví, a qui vau ser digne de sostenir entre els vostres braços, i la Santíssima Verge Maria, la vostra castíssima Esposa. Demaneu per a mi aquestes benediccions que em portaran a la salvació. Incloïu-me entre aquells que us són més estimats, i em dedicaré a demostrar-vos que sóc digne del vostre especial patrocini. Amén.

Oració de Sant Joan XXIII

Oh Sant Josep, guardià de Jesús i cast espòs de Maria, vos que vau passar la vostra vida en el compliment perfecte del vostre deure, sostenint la Sagrada Família de Natzaret amb el treball de les vostres mans, guardeu amablement els qui amb total confiança ara acuden a vós. Vós coneixeu les seves aspiracions, misèries i les seves esperances. Venen a vós perquè sabeu que els enteneu i els protegiu. Vós també heu experimentat les proves, el treball i el cansament, però fins i tot enmig de les preocupacions de la vida material, la vostra ànima estava plena d’una pau profunda, i s’alegrava en una joia infal·lible per la intimitat amb el Fill de Déu que us va ser confiat, i amb Maria, la seva dolcíssima Mare.
Que aquells a qui protegiu comprenguin que no estan sols en els seus durs afanys, i ensenyeu-los a descobrir Jesús que roman al seu costat, a rebre’l amb gràcia i protegir-lo fidelment com vós ho veu fer, i que amb la vostra intercessió, a cada família, fàbrica, taller, o on sigui que treballi un cristià, puguin estar sadollats de caritat, paciència, justícia i buscant allò que és recte, perquè el cel vessi damunt d’ells els seus dons abundants. Amén.

Himne a Sant Josep